Warsztaty edukacyjno – kulinarne

11 grudnia uczniowie szkoły podstawowej wraz z opiekunami udali się do „Kulinarnego poddasza” w Siedlcach na świąteczne warsztaty edukacyjno – kulinarne.

W pięknej scenerii na dzieciaki czekało mnóstwo atrakcji.

Na początku uczniowie poznali historię różnych przypraw (np. goździki, anyż), z których przygotowały wyśmienity rozgrzewający grzaniec.

Następnie „upichciły” słodkie korale z ciasta, które po upieczeniu mogły zabrać do domu w udekorowanych przez siebie

pudełkach. Jednak najwięcej radości i kulinarnej satysfakcji przyniosły własnoręcznie wykonane jadalne choinki, które przystroiły ulubionymi składnikami. Po upieczeniu smakowały doskonale.

Na koniec mogliśmy zrobić pamiątkowe zdjęcia w świątecznej scenerii. Czas spędzony w „Kulinarnym poddaszu” był wyjątkowo udany: smaczny, magiczny oraz pachnący świętami.